Home » Snijsnelheid bij aluminium

Snijsnelheid bij aluminium

Door een hoge snijsnelheid wordt er bij boren plaatwerk, van bijvoorbeeld aluminium, voorzien van gaten. Deze veelgebruikte techniek is eenvoudig toe te passen bij aluminium, rvs en staalsoorten. In een tabel is de snijsnelheid bij elk soort terug te vinden. Bij van Hengstum Metaal in Soest, nabij Amersfoort, kunnen wij tot een diameter van 50 millimeter nauwkeurig boren.

Sinds 1956 Hofleverancier

Multi disciplinaire organisatie

In huis experts & tekenaars

Snijsnelheid variërend bij diverse materialen: van aluminium tot rvs

Er zijn diverse vormen van boren, waarbij de snijsnelheid varieert per materiaal: van aluminium tot rvs. Deze snijsnelheid wordt per materiaal aangegeven in een tabel. Als er specifieke eisen aan de ruwheid en tolerantie gesteld worden, is het beter om metaal te boren. Het is echter ook mogelijk om gesneden gaten na te bewerken. Dit kan bijvoorbeeld door te frezen, de gaten te ruimen of door de gaten te kotteren. Wanneer er specifieke eisen aan de oppervlakteruwheid worden gesteld is het in sommige gevallen ook mogelijk de gaten in een aluminium plaatwerk glad te walsen. Dit vindt plaats met behulp van de plaatbewerking gladwalsen.

Bekijk de juist snijsnelheid in onze tabel

Wanneer u de juiste snijsnelheid voor aluminium wilt weten, bekijkt u de tabel. Echter kunt u ook een specialist inschakelen om metaal te boren. Bij Van Hengstum Metaal beschikken we over vele disciplines en helpen we u graag verder bij plasma snijden. Neem contact met ons op via 035 602 03 64, info@vanhenstummetaal.nl of het contactformulier. Of vraag online een offerte aan. Bij onze grote organisatie staan ruim 50 specialisten voor u klaar! Bij ons bent u zeker van kwaliteit en een snelle en flexibele levering.