Home » Lasersnijden

Lasersnijden

Metaal | Plaat op maat

Wij snijden uw plaat op maat in metaal: RVS, Aluminium en Staal. In diverse afmetingen en diktes.

Onze laserservice gaat echter verder: lasergraveren, snijwerk voorzien van micro-joint verbindingen, afbramen, kanten breken, poedercoaten, glasparelstralen, galvaniseren en ook kanten, zetten, frezen, lassen en engineering voeren wij graag voor u uit.

Ons team staat voor hoogstaande kwaliteit lasersnijwerk en bewerkingen. Een topproduct met een perfecte afwerking. Enkelstuks en seriewerk.

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Lasersnijden is een thermisch scheidingsprocedé om plaatmetaal te verwerken. De laserstraal wordt in de laserbron (resonator) opgewekt, via spiegels of een optische kabel naar de snijkop van de machine geleid en daar via een lens met hoog vermogen gefocust op een zeer kleine diameter. Deze gefocuste laserstraal treft het plaatmetaal en laat het smelten, met behulp van gas wordt dit smeltbad uit de snijvoeg geblazen. 

Wij maken hierbij gebruik van twee typen laserbronnen: de Fiberlaser en CO2-laser. De toepassingen van lasersnijden zijn hierdoor zeer divers. Een grote diversiteit aan materialen kan met lasersnijmachines worden bewerkt. Bij grotere diktes wordt er met water op maat gesneden. Plaatmateriaal in diverse afmetingen zijn mogelijk. Lenzen in de snijkop voorkomen dat er teveel divergentie optreedt. Hierdoor blijft de laser gefocust en is de energiedichtheid hoog genoeg om het materiaal te smelten.

Lasersnijden met zuurstof

Lasersnijden met zuurstof wordt ook wel brandsnijden genoemd. De toegevoegde zuurstof reageert met het gesmolten materiaal waardoor er een verbranding optreedt. Het resultaat is een minder schone snede dan bij stikstof het geval is. Als er nog een oppervlakte behandeling nodig is zoals verzinken of poedercoaten dan is met zuurstofsnijden ongeschikt omdat er een zogenaamde walshuid ontstaat. Het advies is dan om met stikstof te snijden.

  • Alleen staal
  • Zuurstof
  • Oxidehuidvorming
  • Hogere snijsnelheid
  • Grotere plaatdiktes
  • Lager gasverbruik

Lasersnijden is dé methode voor het snijden van staal, RVS en aluminium plaatwerk. Wij kunnen lasersnijden tot maximaal 20 mm plaatdikte. Daarnaast beschikken wij over de mogelijkheden voor watersnijden en plasmasnijden. Voor het lasersnijden van staal, RVS en aluminium zijn wij uw (kennis)partner en toeleverancier.

Onze lasersnijservice gaat verder. Wij kunnen lasergraveren, voorzien klein snijwerk van micro-joint verbindingen en leveren enkelstuks en seriewerk. Ook verzorgen wij aanvullende bewerkingen zoals ontbramen en kanten breken met onze Timesaver voor een perfecte kwaliteit lasersnijwerk. Na deze bewerkingen is het lasersnijwerk klaar 

voor levering of om door ons op één van de andere afdelingen – zetten, frezen of lassen – verder bewerkt te worden. Daarnaast kunnen wij diverse oppervlaktebewerkingen uitvoeren zoals stralen, glasparelen en poedercoaten.