Home » Metaal Wiki » Staal buigen en verhitten

Staal buigen en verhitten

In de volksmond wordt de term ijzer vaak gebruikt voor materiaal dat eigenlijk staal heet, een legering van ijzer en koolstof dat zowel te buigen als te verhitten is. IJzer is een scheikundig element met symbool Fe (uit het Latijn: ferrum) en atoomnummer 26. Het is een grijs, ruw overgangsmetaal.

Sinds 1956 Hofleverancier

Multi disciplinaire organisatie

In huis experts & tekenaars

De toepassing van staal buigen en verhitten

Van alle bekende metalen wordt ijzer het meest gebruikt tegenwoordig om te buigen en verhitten, vooral in de vorm van staal. Doordat staal goedkoop en sterk is, wordt het gebruikt voor bijvoorbeeld auto’s, schepen en voor het bouwen van grote constructies. Staal is dan ook goed te beitsen en passiveren. Andere toepassingen van ijzer zijn:

  • In transformatoren (als weekijzer of als ferriet).
  • Gietijzer, waarbij het gesmolten ijzer in een vuurvaste vorm wordt gegoten. Zie ook: IJzeroer.
  • Welijzer, ook wel diepgetrokken ijzer
  • Smeedijzer, vroeger ambachtelijk vervaardigd door een smid in een smederij.

Profiteer van uitstekende kwaliteit

Door staal te laten buigen en verhitten bij Van Hengstum Metaal, profiteert u van bovengemiddelde kwaliteit en een snelle en flexibele levering. Wij zijn een grote, multidisciplinaire organisatie waar bijna alles mogelijk is op het gebied van metaal. Vraag gelijk een offerte aan of neem contact op met onze specialisten voor meer informatie. Bel hiervoor naar 035 602 03 64, stuur een e-mail naar info@vanhenstummetaal.nl of vul het contactformulier in. Ruim 50 medewerkers staan bij ons in Soest, nabij Amersfoort, voor u klaar!