Home » Metaalbewerking » Lasonderzoek

Lasonderzoek

Gecertificeerd lassen worden meestal gekeurd door middel van een (niet) destructief lasonderzoek (NDO). Een NDO lasonderzoek wordt uitgevoerd door een NDO-er die daarvoor geleerd heeft. Het NDO kan onder andere visueel plaatsvinden via een röntgenonderzoek aan de hand van foto’s of met bijvoorbeeld geluidsgolven. Een destructief onderzoek kan bijvoorbeeld worden gedaan door de gecertificeerde lassen door te zagen of door een trekproef uit te voeren. Deze testen maken inzichtelijk of de lasser op het niveau last dat in het certificaat is aangegeven.

Sinds 1956 Hofleverancier

Multi disciplinaire organisatie

In huis experts & tekenaars

Een NDO lasonderzoek om gecertificeerd te mogen lassen

Voor machinebouw of andere toepassingen maken wij bij Van Hengstum Metaal in soest constructies op maat. Deze kunnen rechtstreeks in machines geplaatst worden. Wij doen dit voor veel uiteenlopende takken van industrie, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, agrarische sector, milieu, bouw, automobielindustrie en de industrie algemeen. Wij hebben de mogelijkheid om specialistisch laswerk te verrichten (onder andere NEN 3834) waarbij tussentijdse controle door de opdrachtgever uitgevoerd kan worden. Door een NDO lasonderzoek kunnen wij gecertificeerd lassen waarborgen. Wij zijn een groot en multidisciplinair bedrijf waarbij u verzekerd bent van hoogstaande kwaliteit. Bovendien profiteert u bij ons van een snelle en flexibele levering. Wij hebben dan ook sinds 1956 het predicaat Hofleverancier.

Kies voor een gecertificeerd bedrijf

Wanneer u constructies op maat wilt laten lassen, kiest u voor een bedrijf dat gecertificeerd is aan de hand van een NDO lasonderzoek. Neem contact met ons op door te bellen naar 035 602 03 64, een e-mail te sturen naar info@vanhenstummetaal.nl of het contactformulier in te vullen. Daarbij is het mogelijk om eenvoudig online een offerte aan te vragen. Wij zijn in bijna alles gespecialiseerd op het gebied van metaal. Dus heeft u vragen over het lassen van cortenstaal? Of wenst u meer informatie over de juiste lassamenstelling voor uw toepassing? Ook dan helpen de gespecialiseerde medewerkers van Van Hengstum Metaal in Soest, nabij Amersfoort, u graag verder.