Home » Plaatwerk van aluminium bewerken

Plaatwerk van aluminium bewerken

Voor het lasersnijden van plaatwerk, plaatbewerking, staal lasersnijden, aluminium en rvs, gaat u naar Van Hengstum Metaal in Soest, nabij Amersfoort. Om plaatwerk van aluminium te bewerken, maken wij gebruik van twee typen laserbronnen: de Fiberlaser en CO2-laser. De toepassingen van lasersnijden zijn hierdoor zeer divers. Een grote diversiteit aan materialen kan met lasersnijmachines worden bewerkt. Bij grotere diktes wordt er met water op maat gesneden. Plaatmateriaal in diverse afmetingen zijn mogelijk. Lenzen in de snijkop voorkomen dat er te veel divergentie optreedt. Hierdoor blijft de laser gefocust en is de energiedichtheid hoog genoeg om het materiaal te smelten.

Sinds 1956 Hofleverancier

Multi disciplinaire organisatie

In huis experts & tekenaars

Hoe lasersnijden bij plaatwerk van aluminium werkt

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Lasersnijden is een thermisch scheidingsprocedé om plaatwerk, van bijvoorbeeld aluminium, te verwerken. De laserstraal wordt in de laserbron (resonator) opgewekt wordt naar de snijkop van de machine geleid via spiegels of een optische kabel. Vanaf daar gaat de laserstraal via een lens met hoog vermogen focussen op een zeer kleine diameter. Deze gefocuste laserstraal treft het plaatmetaal en laat het smelten. Met de hulp van gas wordt dit smeltbad uit de snijvoeg geblazen. Onze laserservice gaat echter verder: lasergraveren, snijwerk voorzien van micro-joint verbindingen, afbramen, kanten breken, poedercoaten, glasparelstralen, galvaniseren. Maar ook kanten, zetten, frezen, lassen en engineering voeren wij bij ons aluminiumconstructiebedrijf graag voor u uit.

Profiteer van onze expertise

Bij Van Hengstum Metaal staan wij voor hoogstaande kwaliteit lasersnijwerk en bewerking, voor bijvoorbeeld plaatwerk van aluminium. Bij onze grote en multidisciplinaire organisatie bent u zeker van een topproduct met een perfect afwerking. Voor zowel enkelstuks als grote opdracht om plaatwerk van aluminium te bewerken. Vraag eenvoudig online een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Dit doet u via 035 602 03 64, info@vanhenstummetaal.nl of het contactformulier. Wij vertellen u graag meer over de snijsnelheid bij aluminium. Bovendien profiteert u bij ons van een snelle en flexibele levering.