Home » Metaal Wiki » Buigradius aluminiumplaat

Buigradius aluminiumplaat

De grootte van de buiradius van metaal, zoals een aluminiumplaat, is afhankelijk van verschillende factoren. Bij Van Hengstum Metaal in Soest, nabij Amersfoort, hebben we de juiste ervaring en expertise om maatwerk te leveren. Daarbij bieden we een persoonlijke service om de beste oplossing voor u te behalen.

Sinds 1956 Hofleverancier

Multi disciplinaire organisatie

In huis experts & tekenaars

Waar de buigradius van een aluminiumplaat afhankelijk van is

De materiaaleigenschappen (n-waarde), de materiaaldikte, de walsrichting, de grootte van de buighoek, de grootte van de stempelradius en het proces hebben allemaal invloed op de buigradius van metaal, zoals een aluminiumplaat. De eigenschappen van de verschillende te buigen materialen, zoals een aluminium traanplaat of een magnetische rvs-plaat, laten geen onbeperkte verkleining toe. Doordat de buigradius kleiner wordt, neemt de vervorming aan de buitenzijde van de buiging toe. Daarbij zijn er nogandere factororen die betrekking hebben op de buigradius van metaal, zoals een aluminiumplaat. Denk hierbij aan de eigenschappen van materiaal, in welke richting het materiaal gewalst is en wat de conditie van de materiaalkanten zijn. Wij beschikken over de juiste expertise om u hier meer over te vertellen.

 
 

Bereken de buigradius met onze hulp

De minimaal toelaatbare inwendige buigradius van metaal wordt berekend uit de maximaal toelaatbare vervorming aan de buitenzijde van de buiging. Schakel de hulp in van Van Hengstum Metaal en wij berekenen voor u de buigradius van een aluminiumplaat of ander stuk metaal. Ook over andere materiaaleigenschappen vertellen we graag meer. Neem contact met ons op door te bellen naar 035 602 03 64, een e-mail te sturen naar info@vanhenstummetaal.nl of het contactformulier in te vullen.