Home » Metaal Wiki » Een aluminium traanplaat van 3mm

Een aluminium traanplaat van 3mm

Een aluminium traanplaat van 3mm is een metalenplaat met een verhoogd reliëf van meestal traanvormige druppels. De tranen zijn in het metaal gewalst zodat ze uitsteken boven het vlakke gedeelte van de plaat. Het primaire nut van een traanplaat is meestal dat hierop niet zo snel uitgegleden wordt. Het oppervlak is ongelijk, wat voor grip zorgt en daardoor een veilig loopoppervlak (antislip-werking) creëert. Ook worden deze platen meer dan eens toegepast voor degelijke bedekking voor bijvoorbeeld een muur waar veel magazijnwagens langs rijden en hier makkelijk tegenaan stoten. Kleine deukjes zijn door het druppelachtige patroon namelijk niet storend. Bij Van Hengstum Metaal in Soest, nabij Amersfoort, snijden wij graag een rvs-traanplaat 316 op maat voor uw toepasing.

Toepassingen van een aluminium traanplaat van 3mm

Wanneer u bij ons een aluminium traanplaat rvs 316 van 3mm op maat laat snijden, is deze te gebruiken voor diverse toepassingen:

  • Antislip werking op vloeren en trappen
  • Traanplaat opritten; voor in- en uitladen, in- en uitrijden en rolsstoelvriendelijk maken
  • Achter het gasfornuis ter bescherming
  • Metaaltrappen; zoals brand- en vluchttrappen
  • Als metaalmatten, ook voor in de auto
  • Als bedekking van tafelbladen of stoel- en bankzitvlakken

Enkele nadelen van een aluminium traanplaat van 3mm is dat deze niet erg makkelijk schoon te houden zijn door het patroon en dat een plaat soms wel glad kan zijn wanneer deze nat zijn of er olie op ligt.

Tranenplaat | Traanplaat | verschillende diktes

Laat een rvs-traanplaat 316 op maat snijden

Wanneer u een traanplaat rvs 316 op maat laat snijden bij ons aluminiumconstructiebedrijf, bent u zeker van hoge kwaliteit en flexibiliteit bij de levering. Bovendien heeft een aluminium traanplaat van 3mm een minimale buigradius, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden hiervan. Bel hiervoor naar 035 602 03 64, stuur een e-mail naar info@vanhenstummetaal.nl of vul het contactformulier in. Weet u al op welke maat u een rvs-traanplaat 316 wilt laten snijden? Vraag dan een offerte aan.