Home » Apparatenbouw

Apparatenbouw

Het proces om een apparaat of machine te laten bouwen begint bij onze klant. Op basis van een programma van eisen wordt er een ontwerp gemaakt door onze eigen engineering, aangevuld met eventuele wensen van de klant. Ons team heeft brede ervaring in het bouwen van complete producten of halffabricaten zoals industriële branders, warmtewisselaars, condensors, vervaardigen van machinebehuizingen, transportbanden, machineframes en specialistisch buiswerk.

Daarnaast worden er ook reparaties uitgevoerd, desgewenst op locatie.

Welke apparaten en machines bouwen wij?

Wij leveren klantspecifieke producten voor verschillende branches. Zowel enkele stuks als hele series. Zo leveren wij o.a:

  • Branderinstallaties voor tuinbouw en stadsverwarming
  • Warmtewisselaars en condensors om restwarmte efficient te gebruiken
  • Machinebehuizing waarmee kwetsbare apparatuur goed wordt beschermd
  • Transportbanden voor diverse sectoren
  • Specialistisch buiswerk en samengestelde frames

Industriële branderinstallaties | Kassenbouw | Stadsverwarming

Wij bouwen branders en niet zomaar branders! Een mooi voorbeeld is het bouwen van branders van 2.000 tot 12.000 KW geschikt voor kassenbouw of stadsverwarming. Door een vernuftig systeem wordt gas gemengd met zuurstof via een schoepen-diafragma tot een brandbaar mengsel wat water verwarmt. In deze branders worden moderne technologiëen door

mensenhanden gecompleteerd tot een complete maatwerk oplossing. Een voorbehandeling en eindfinish met hamerslag coating maken de branders tot de Rolls Royce onder de branders in de wereldwijde markt waar ze worden verkocht. Wij leveren absolute topkwaliteit.

Industriële Condensoren | Rookgascondensors

Duurzaam werken met deze condensors uit hoogwaardig gecertificeerd RVS gecombineerd met finbuis waar restwarmte van branders het retourwater van een kas of stadsverwarming een boost krijgt om zo optimaal om te gaan met fossiele brandstoffen. De condensors bestaan uit een pijpplaat waarin finbuis is opgenomen en warme rookgassen worden langs deze buizen geleid en ondergaan een transitie naar het water wat door de finbuis stroomt. Door een ingenieus kleppensysteem en elektronische regelingen wordt restwarmte optimaal gebruikt. Vele technieken van snijden, afbramen, zetten, tappen en lasbewerkingen zorgen voor een hypermoderne oplossing die als laatste een glasparel finish krijgt en afgeperst wordt zodat zowel rookgas- als waterzijde gegarandeerd perfect zijn.