Home » HARDOX WEAR PLATE

HARDOX WEAR PLATE

Een HARDOX WEAR PLATE is een speciale, harde en slijtvast messenstaal dat wordt geproduceerd en geëxporteerd door de Zweedse staalproducent SSAB. Het Zweedse bedrijf was de eerste staalproducent die er in slaagde om een moderne, slijtvaste staallegering te produceren. HARDOX wordt in de praktijk vaak toegepast als slijtplaat. Daarbij wordt het materiaal ook gebruikt voor bepaalde gereedschappen in de civiele techniek en de agrarische sector. U vindt deze staalsoort bij Van Hengstum Metaal in Soest, nabij Amersfoort.

Sinds 1956 Hofleverancier

Multi disciplinaire organisatie

In huis experts & tekenaars

Waarvoor wordt een HARDOX WEAR PLATE gebruikt?

Eigenschappen van metalen en een metaallegering zorgen ervoor dat de gunstige eigenschappen van bepaald rvs-materiaal aan elkaar verbonden worden. Een HARDOX WEAR PLATE bevat een speciale samenstelling die ervoor zorgt dat het materiaal nauwelijks slijt. Hierdoor is het metaal heel geschikt voor bijvoorbeeld de graafbakken van graafmachines. De slijtlagen in kiepwagens worden eveneens vaak van HARDOX-messenstaal gemaakt. Omdat alle stenen en het zand in kiepwagens normaal voor veel slijtage zorgen, is het HARDOX-messenstaal een prima oplossing om de duurzaamheid van de laadbak te bevorderen. Veel bedrijven die in het grondverzet werken of ondernemers die stenen en grind verhandelen, maken daarom gebruik van graafmachines en kiepwagens die voorzien zijn van dit specifieke staal. Deze voertuigen gaan langer mee dan wanneer deze van gewoon koolstofstaal zouden zijn gemaakt.

De eigenschappen van HARDOX-messenstaal

HARDOX-messenstaal heeft een uniforme vlakheid. Daarnaast heeft het metaal een hoge hardheid en is het sterk. Het is echter niet alleen de oppervlakte van het materiaal dat hard is, maar ook door de oppervlakte heen. Wanneer de oppervlakte is afgesleten zorgt een HARDOX WEAR PLATE ervoor dat het materiaal hard blijft en dus niet harder gaat slijten. Door deze eigenschappen is dit materiaal goed te gebruiken om bijvoorbeeld op het gewicht van voertuigen te besparen. Een HARDOX WEAR PLATE slijt veel langzamer dan gewoon staal. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld de graafschop van minder dik materiaal gemaakt te worden.

Profiteer van een snelle en flexibele levering

HARDOX-messenstaal is goed te lassen en het materiaal is ook erg geschikt voor bijvoorbeeld lasersnijwerk. Bij lage temperaturen blijft het metaal goed stootvast. HARDOX WEAR PLATE is in verschillende soorten verkrijgbaar. Een bekende soort die veel wordt toegepast, is HARDOX-messenstaal 400. Er zijn echter nog meer varianten. Neem contact met Van Hengstum Metaal op en ontdek de mogelijkheden. Bel naar 035 602 03 64, stuur een e-mail naar info@vanhenstummetaal.nl of vul het contactformulier in. Ook is het mogelijk om direct een offerte aan te vragen voor een HARDOX WEAR PLATE. Bij ons bedrijf profiteert u van hoogwaardige kwaliteit en een flexibele en snelle levering.