Home » Metaalbewerking » Buislasersnijden

Buislasersnijden

In veel machines en projecten worden buizen en profielen als basis gebruikt. Met behulp van buislasersnijden wordt hier een volledig nieuwe dimensie aan toegevoegd. Voor ontwerpers ontstaan door dit type lasersnijden veel nieuwe mogelijkheden in zowel vorm- als verbindingsmogelijkheden. Met hoge precisie en snelheid kunnen de meest uiteenlopende ontwerpen gesneden worden zodat prijs en kwaliteit gewaarborgd worden.

Meer mogelijkheden, minder fouten

Met onze buislasermachine snijden wij buizen en profielen in elke gewenste vorm. Wij snijden met een maximale product lengte van 6000 mm. Een buislaser zorgt ervoor dat lasmallen en handmatig meten overbodig worden omdat bijvoorbeeld pen-gat vebindingen zeer nauwkeurig gesneden kunnen worden. Laswerk en de kans op fouten worden hierdoor geminimaliseerd.
Hedendaagse techniek
Door de huidige (3D) software zijn er steeds meer ontwerpmogelijkheden bijgekomen, welke niet altijd goed uit te voeren waren door middel van zagen, boren en frezen. De combinatie van software en het gebruik van de 3D buislasermachine biedt deze mogelijkheden wel. Complexe ontwerpen kunnen nu gedetailleerd uitgevoerd worden. Daarnaast is de machine voorzien van een geautomatiseerde aanvoer waardoor productie snel en vakkundig plaatsvindt.
 
Vorm vrijheid
De buislasersnijder geeft complete vrijheid in vorm. De laser maakt het mogelijk om zelfs de meest complexe vormen te snijden. Laskanten en gesoevereinde gaten kunnen in dezelfde bewerking meegenomen worden. Zelfs kleine series kunnen op deze manier kosten-efficiënt geproduceerd worden.
 
 
• Te snijden materiaal: staal | RVS | aluminium
• Min. afmeting: Ø 12 mm
• Max. afmeting Ø 140 mm
• Max. lengte 6500 mm, toevoer en invoer
• Max. werkstukgewicht 15 kg/m