Home » Metaalbewerking » Freesmachine voor metaal

Freesmachine voor metaal

Een freesmachine voor metaal maakt gebruik van roterend gereedschap: de frees. Door de frees langs het metaal te laten draaien, snijdt deze als het ware bij iedere omwenteling een stukje van het materiaal. Zo kunnen we bij Van Hengstum Metaal in Soest, nabij Amersfoort, uitsparingen en inkepingen maken in het metaal in iedere gewenste vorm. Hierbij bent u niet gebonden aan vaste (geometrische) vormen.

Sinds 1956 Hofleverancier

Multi disciplinaire organisatie

In huis experts & tekenaars

Diverse technieken met een freesmachine voor metaal

Frezen wordt vaak gedaan op een freesmachine voor metaal die tegenwoordig vaak computergestuurd is (CNC). De uitvoeringsvormen van frezen zijn erg divers. Bekende freestechnieken zijn bijvoorbeeld contourfrezen, spiebaanfrezen en conventioneel frezen. Ook zijn er varianten waar hardmetalen inzetplaatjes worden gebruikt. Daarnaast is de koelmethode van de frezen afhankelijk van het te bewerken materiaal. Metaal wordt met koelvloeistof (op organische of synthetische basis) gekoeld.

Schakel een professional in om metaal te frezen

Bij Van Hengstum Metaal maken wij gebruik van een professionele freesmachine om metaal te frezen. Schakel onze hulp in en profiteer van hoogstaande kwaliteit en flexibiliteit. Daarnaast beschikken wij over een lasersnijmachine. Wilt u bijvoorbeeld een framewerk op maat laten maken? Wij staan voor u klaar. Bel naar 035 602 03 64, stuur een e-mail naar info@vanhenstummetaal.nl of vul het contactformulier in.